16:00

Gällstads FK

Knapp förlust borta mot Sandared

GFK åkte på söndagen strax väster om Borås för möte med topptippade Sandared och det blev ett möte som blev jämnare än vad många nog trodde inför.

– Jag trodde att de skulle vara ett mer spelande lag, men deras två mittbackar dunkade långt hela tiden. Det hade vi stora problem med under de första 20 minuterna.
Orden är tränare Tommy Bohmans och det speglar matchinledningen rätt väl. Sandareds mittbackar hittade in med långbollar bakom GFK:s backlinje gång efter annan och det hade GFK stora problem med. Som tur var blev det inte så mycket mer än halvlägen av dessa och när Gällstad efter halva halvleken spelad fick mer press på nämnda mittbackar jämnades matchen ut. Det var fortsatt Sandared som var det farligare laget och Jonathan Kisch fick freda sitt mål mer än en gång, bland annat efter att ha styrt undan en riktig häxpipa samt ett läge där han stör nog för att få Sandareds-spelare att få felträff i ett 100 %-igt läge som Hasse Backe hade sagt. GFK hade å sin sida inte många chanser framåt i den första halvleken. Man hittade ofta upp till anfallarna som fick ut bollen till yttrarna, men när man närmade sig sista tredjedelen stötte man på patrull, så matchen förblev mållös till halvtidsvilan.

I den andra halvleken har GFK mer att säga till om och när matchen blir mer fysisk och grinig, är det GFK som vinner på det. Mittfältet får tag i spelet mer och mer och man anfaller mer rakt än vad man gjorde i den första halvleken. Det dröjer dock till sista kvarten innan första stora chansen för GFK kommer. Man kommer med mycket folk upp i ett anfall och bollen spelas i sista momentet ut till Mattias Johansson som vandrat ut mot högerkorridoren och han tar med sig bollen in i straffområdet. Det finns yta att skjuta på högt då Sandareds målvakt täcker lågt, men skottet går över mål. Strax därpå kommer Sandared i ett anfall på sin högerkant. Både Elias och Sebastian blir bortgjorda innan bollen spelas längsmed kortlinjen till en fristående lagkamrat som kan stöta in 1-0 till Sandared. Bara minuten senare kommer Gällstads stora kvitteringschans då Elvin Cuni dunkar in ett inspel mot Simon Broman som hittat en öppen yta runt straffpunkten, men skottet går över. Sandared får sedan en utvisning efter två gula kort i snabb följd och GFK trycker upp Viktor Lid som en extraforward och lyfter långt, men det mynnar egentligen inte ut i något. I stället är Sandared närmare att kontra in 2-0, men "Kische" är med på noterna och kan avvärja avslutet, men matchen slutar 1-0 till Sandared.